What's Next - City app 's-Hertogenbosch

In opdracht van de gemeente 's-Hertogenbosch en het VVV heb ik een innovatieve app ontwikkeld weermee bezoekers naar interessante locaties worden geleid. What's Next is een app die de gebruiker leert kennen en relevante informatie en locaties in de stad aanbeveeld. Daarnaast is de app uitbreidbaar naar andere steden in Nederland.

Rol:
Interaction design, Huisstijl en Mockups

Opdrachtgever
Gemeente/VVV 's-Hertogenbosch

Je herkent het vast wel: Je bent op bezoek in de stad en wanneer je een tijdje hebt rondgelopen gebeurd het! Je denkt: "Wat zal ik nu eigenlijk gaan doen?" Ga ik mijn neus achterna? Nog even wat winkelen? Of zal ik maar gewoon naar huis gaan? Op dit moment heb je behoefte aan een hulpmiddel welke jou kan vertellen wat je allemaal kunt gaan doen.

Vanuit interviews met de bezoekers van Den Bosch is een customer journey opgesteld, waarin de klantenreis wordt vastgelegd. De focus diende te liggen op een prikkel tijdens het bezoeken van de stad. Vanuit schetsen en snelle prototypes is het concept 'What's Next' ontstaan. Zowel het volledige IxD, alsook de vormgeving en techniek achter het platform zijn door mij en mijn collega Dion van Velde ontwikkeld.

De focus van de What's Next app ligt op het vervolgen van je weg. De 'next' knop is dus het belangrijkste in het gehele ontwerp, waardoor deze prominent aanwezig is binnen de verschillende pagina's. Door zo weinig mogelijk elementen toe te voegen binnen de interface, krijgt de gebruiker de minimale hoeveelheid informatie om daarna zelf op pad te gaan.

Benieuwd geworden?

In de buurt van Eindhoven en benieuwd? Neem vrijblijvend contact op, we bespreken je wensen onder het genot van een kop koffie (of thee natuurlijk).