Redesign van ReplaceDirect mobiele website

Hoewel de huidige mobiele website steeds meer bezoekers trok, liep de conversie achter. Door een verouderde interface bleef de gebruiksgemak en experience achter. Ik ben aan de slag gegaan om een nieuwe skin te designen die over de huidige webshop kan worden gelegd om zo de website een nieuwe uitstraling en navigatie te geven.

Bekijk website

Rol:
Interaction design, mockups en front end development

Opdrachtgever
ReplaceDirect

Nadat ik de huidige versie had geanalyseerd, ben ik aan de slag gegaan met het maken van een aantal mockups. Hoe zou de website eruit kunnen zien en kunnen werken? Uiteindelijk heb ik een interaction design ontwikkeld waarin de flow door de website worden vastgelegd en de verbeteringen naar boven komen.

Het interaction design heb ik vertaald naar mockups, welke met de stakeholders besproken kunnen worden. De stijl moet clean en duidelijk zijn. De huidige website bevat teveel kleuren en componenten die te dicht op elkaar staan. Door ruimte en rust te creëren kan de klant beter zijn weg vinden op de website.

Uiteindelijk heb ik de mockups vertaald naar code: HTML, CSS en JavaScript. Deze zijn geïmplementeerd in de website, welke gebouwd is in Coldfusion. Op de code kan gemakkelijk verder worden gebouwd om ook andere delen van de website te verbeteren.

Benieuwd geworden?

In de buurt van Eindhoven en benieuwd? Neem vrijblijvend contact op, we bespreken je wensen onder het genot van een kop koffie (of thee natuurlijk).