Werkelijk Brabant, het verhaal van Brabant

In opdracht van het provinciehuis van Brabant ben ik samen met een ontwerpteam aan de slag gegaan om de verschillende data en beslissingen vanuit de overheid toegankelijk te maken voor het grotere publiek. Het doel was om de data vanuit de provinciale onderzoeken op een interessante manier toegankelijk te maken, zodat de burgers interesse krijgen om zich te verdiepen in de onderzoeken en de lastige keuzes die worden gemaakt.

Bekijk live versie

Rol:
Customer journey, Interaction design en Mockups

Opdrachtgever
Provincie Noord Brabant

Via interviews en diverse gebruikerstesting bleek dat de doelgroep behoefte heeft aan een story-driven datavisualisatie. Een verhaal wat de data laat afkomen op de gebruiker.

Voor dit project is een volledig werkend platform opgezet. Vanuit het IxD is een visueel ontwerp samengesteld, welke daarna is verwerkt tot een werkend prototype. Een interactieve website, geschikt voor elke browser.

Binnen elk thema wordt een verdiepende video aangeboden. Wanneer de gebruiker geprikkeld wordt door bepaalde data uit het platform, kan deze ervoor kiezen om extra informatie tot zich te nemen in de vorm van een video.

Benieuwd geworden?

In de buurt van Eindhoven en benieuwd? Neem vrijblijvend contact op, we bespreken je wensen onder het genot van een kop koffie (of thee natuurlijk).