Visualisatietool voor datamodellen van CBS

In opdracht van Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is deze case tot stand gekomen. Het CBS heeft een enorme hoeveelheid aan data beschikbaar voor openbaar gebruik. Alleen is deze data binnen de huidige visualisatie tools lastig te doorgronden. Vooral de complexe grafieken en tabellen geven de data een onpersoonlijk gevoel mee. Speciaal voor het CBS heb ik samen met Dion van Velde een datamodel ontwikkeld

Bekijk live versie

Rol:
Concept, Interaction design en visual design

Opdrachtgever
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Chaning World een een tool waarin diverse landelijke data kan worden weergegeven. Bekijk hoe elk land scoort binnen diverse categorieën, waaronder: Inkopen, welvaart, veiligheid en immigratie. Daarnaast heb je de mogelijkheid om gemakkelijk verschillende landen met elkaar te vergelijken. Het toevoegen van nieuwe data en categorieën is zeer eenvouding dankzij het zelf ontwikkelde CMS.

Er is rekening gehouden met de manier waarop bezoekers willen omgaan met de data. Door het gebruik van storytelling wordt de data op een persoonlijk niveau gebracht, waardoor het meer impact heeft bij de gebruiker. Wanneer je naar de andere landen van de wereld kijkt, zie je dat we het uitstekend hebben in Nederland. Daarnaast is het verschil in welvaart binnen Europa enorm!

Benieuwd geworden?

In de buurt van Eindhoven en benieuwd? Neem vrijblijvend contact op, we bespreken je wensen onder het genot van een kop koffie (of thee natuurlijk).